Lilla e och jag slaggar hos mamma och papp...

dsc00830 (MMS)

Lilla e och jag slaggar hos mamma och pappa och slipper byggdammet. Men oj vad vi saknar Magnus!


Spackla tak!

dsc00825 (MMS)

Spackla tak!


Mitt nya mantra

"det är bara för en kort tid, det kommer bli jättefint när det är klart"

"det är bara för en kort tid, det kommer bli jättefint när det är klart"

"det är bara för en kort tid, det kommer bli jättefint när det är klart"

"det är bara för en kort tid, det kommer bli jättefint när det är klart"


Vi renoverar lite mer denna vecka, sovrummet. Och det är jätterörigt hemma just nu! Men Magnus säger att det snart är över, att det är bara för en kort tid, att det kommer bli så fint när det är klart, att allt kommer bli bra snart.
Åh, jag hoppas det är sant!

Repetera ditt mantra säger han.

1+1=någon form av vinst?!

Carolina och Spiderchick har tävling!

Och jag vill vinna.

Snart så!

dsc00824 (MMS)

Snart så!


Älskade vårsol!

dsc00806 (MMS)

Älskade vårsol!


Never let it go out of your sight

Hittade en liten fin sittbänk med lite förvaring i ett reklamblad härom dagen. Nu har jag kastat reklambladet och jag som var så säker på att jag skulle komma i håg varifrån bänken var, har helt plösligt glömt det totalt! Jag har kollat varje hemsida. Jag har googlat och nu känner jag mig oerhört korkad som inte sparade reklambladet. Jaja, jag får väl åka ut och titta i butiker på olika håll med. När jag får barnvakt, eller Magnus kommer hem. Nu har vi börjat renovera sovrummet med! Ska bli så skönt när det är klart!! När Magnus inte behöver kliva över mig varje morgon. Och få en ljus fin färg i rummet! Åh, jag längtar!!


it´s hard to find a house

I dag har vi varit på husvisning. Inget för oss, för litet, för mycket att göra. Nej, vi satsar på nästa husvisning! Annars har dagen varit fylld av renovering. Faktiskt nöjd! Nästa helg är det mer renovering på gång. Då sovrummet, och det lär inte gå lika smidigt som vardagsrummet. Sen har jag inte mer och skriva!

what to do on a saturday

gif maker
Gif maker

Lördagstankar *lååååång text*

Vi sitter hemma hos mamma och pappa och tittar på TV. Elias ligger i Magnus famn och sover. Mamma och pappa är på besök hos goda vänner. Hundarna sover, och allt är ganska lugnt och stilla för tillfället.

Jag funderar på allt som hänt. För ungefär ett år sedan fick vi reda på att vi skulle få barn. Vi var så oroliga för missfall så vi väntade och väntade med att berätta för alla vi kände. Folk trodde väl att jag gick upp sambokilona, och att jag mådde bra. Att jag gick upp några kilo då var nog ingen som tänkte på sådär direkt.
Till och med mamma och pappa och Sara fick vänta länge innan vi berättade. Vi gick runt som i en lyckorus. Minns första ultraljudet och när vi fick se det lilla pyret och verkligen såg hjärtat slå.

När vi berättade för våra föräldrar. Och för Sara. Jag var så nervös vad hon skulle säga. Jag frågade om hon ville följa med på det andra ultraljudet. Vi pratade om om vi skulle ta reda på kön. Jag ville att Sara skulle följa med och få vara med från första början på hennes syskonbarns resa genom livet. Jag ville att hon skulle få se det lilla tickande hjärtat.

Jag minns så tydligt när sköterskan sa att "syster skulle nog gå ut nu". Jag kände direkt att något inte var som det skulle. Men vad? Hjärtat slog, barnet rörde sig.
"Det är något som inte är som det ska", sa hon och jag kramade Magnus hand. Vi tittade och tittade på skärmen.

Vi fick en tid till en av överläkarna, och vi gick därifrån utan att egentligen veta något. Sara hade blivit så nervös att hon gått en bit. Vi hittade henne och jag minns knappt vad jag sa, jag gav henne nyckeln till mamma och pappa och sen skildes vi åt.
Vi åkte till barnmorskan, och berättade vad som hänt. Det som skulle vara ett vanligt rutinbesök blev tårfyllt. Hon förde dopplern över magen och återigen hörde vi hjärtat. Tårarna föll.

Barnmorskan sa att de skrivit i journalen att det var ett misstänkt diafragmabråck. Vi stod som frågetecken. Ingen av oss visste vad det var.

Innan tiden hos överläkaren åkte vi till mamma och pappa. Sara var där, jag grät igen. Släkten från Gotland kom, jag torkade tårarna. Vi åt spagettilasange och försökte väl vara lite normala inför alla släktingar.

Sen bar det av till sjulhuset igen, vi fick träffa en underbar läkare, som sedan följde oss genom hela graviditeten. Hon förklarade vad diafragmabråck var. Endast 20-30 fall per år, bara hälften överlever. Vi skulle få åka till Stockholm för vidare undersökningar, och om vi gick vidare med graviditeten skulle vår son förlösas i Stockholm.

Vi hade bokat resa till London. Den avbokades, och vi åkte till Stockholm istället. Fick mer förklarat. Fostervattensprov, prover, tester. Prövningar. Skulle vi fortsätta? Ville vi avbryta var tiden knapp. Det fans aldrig för oss.
När vi satt där visste vi inte alls vad som väntade oss. Inte alls. Vi fick underbar hjälp, jag hade en fantastisk kurator, läkarna var professionella. Vi fick all hjälp man kunde tänka sig.

Jag blev snabbt heltidssjukskriven, jag hade för mycket fostervatten och allt blev för tungt. Tankarna blev för stora, och jag sov knappt om nätterna. Allt var upp och ner.

Den stora dagen kom, Elias skulle födas. Jag har aldrig varit så nervös. Jag trodde jag hade förberett mig. Inte alls. Jag var ett vrak. Jag ville inte, jag ville inte att det kanske skulle bli så att vi inte kom hem utan son.

Nu sitter vi här. Han mår faktiskt ganska bra, vi får vara försiktiga med att träffa andra människor. Vi har knappt träffat någon kompis, vi har bara åkt till våra föräldrar och syskon. Vi har inte varit på stan, inte i någon affär. Vi kan vänta på allt det där. För vi har kommit hem med vår son. Vår älskade son.

 


Belöning!

dsc00789 (MMS)

Belöning!


Andra strykningen! Nu drar vi till sonen. ...

dsc00788 (MMS)

Andra strykningen! Nu drar vi till sonen. Och fortsätter i morgon. Ska belöna mig själv med ostbågar ikväll.


Första strykningen!

dsc00786 (MMS)

Första strykningen!


Renovering pågår!

dsc00781 (MMS)

Renovering pågår!


poor little baby

I dag har Elias fått sin synagisspruta. Just det i dag var det bara en spruta. Förra månaden delade de upp dosen på två sprutor. Och höll varsitt ben och räknade till till tre, och stack honom.

I dag laddades endast en spruta med färdiga antikroppar mor det hemska RSviruset. Elias låg i min famn lyckligt omedveten om vad som väntade. Ena sköterskan höll benet och den andra stack. Och Elias skrek. Han skrek och han skrek. Man kunde knappast tro att han var lugnsjuk just vi det tillfället.

Vi är ju vana vid att han får sprutor, mediciner, att det tas prover och undersöks, så så hemskt var det väl inte för mig. Men visst skär det i hjärtat.
Tårarna trillade och han kippade efter andan. Stackars lilla Elias.

Efteråt fick han välja ett klistermärke. (ja, tre månader och välja...) Sen somande han i famnen och LAH gick. Och jag brydde mig inte ens om att försöka lägga ner honom. Jag tyckte att han behövde sin mammas famn.
(liten krabbat på KS, nu betydligt bättre)

Ny bostad

Vi bor i en liten tvåa. Och då menar jag liten. 45 kvm. Det är inte stort.
I går hittade vi ett hus på hemnet som vi tänkte åka och kolla på. Lite renoveringsobjektaktigt, men ett sött litet hus ganska centralt.
I dag när jag kom till mamma och pappa säger pappa att han hittat ett annat hus. Lika "billigt", och dessutom lite större. Lite fräschare och finare.

Nu far mina tankar i väg, totalt. Jag drömmer om hus. Hela tiden. Jag vill inte bo i tvåan som jag tidigare älskat. Jag vill ha hus. Och jag vill ha det nu. Och jag vill ha ett fint hus. Och fina möbler.

Jag kommer drömma om hus hela dagen och hela natten.

(och vi som ska måla om i helgen och göra fint i lägenheten...)

Right back home

Hemma hos mamma och pappa. Var ute på en promenad med pappa förut. Och nu sover lillkisen. Pappa lagar mat, tur, för jag är vrålhungrig!! Skippyloo ligger på golvet och vaktar mig och Elias samtidigt som han han koll på vad som händer i köket. Om pappa skulle tappa något på golvet t.ex.


På promenad!

dsc00779 (MMS)

På promenad!


Titta! Jag i tvättstugan. Eller köket? Ell...

dsc00768 (MMS)

Titta! Jag i tvättstugan. Eller köket? Eller i matsalen? Ja, vi bor så stort att man knappt vet vart jag är. Men just nu är jag i tvättstugan!


Konsten att matcha!

Lilla E ligger och tittar på påskfjädrarna. Tremånadersbarn ska tydligen gilla påskfjädrar.
Och han matchar fjädrarna med sin tröja!
A long walk

Är lycklig för jag har hittat vitaminwater! Köpte två!! 25 pix styck är riktigt svindyrt, men värt det någon gång.
Passade på att dricka lite när jag var ute och gick med Eke och henens lilla kotte. Var ute i en timme och hann gå riktigt lång. Skönt!

Så nu blir det nudlar och kankse lite vila på soffan om lilla E behagar sova ett tag till.

Sen är jag lycklig för att jag har kunnat blogga i dag!!


Vb: Ok, ett försök till att mobilblogga!

p2070010 (MMS)

Ok, ett försök till att mobilblogga!


och sju minuter senare...

är det någon som är urpigg igen! Inte hungrig, inte trött, bara pigg! Och möjligtvis lite skräckslagen, han drar jämt i hop munnen när han vaknar och ser sin mor.

men sen blir han glad! Och skrattar! Och man smälter och skiter i att man inte fick vila!


Good mum
Trodde lillkillen var vrålhungrig. Gav honom nästan kall mat för att han skrek så in i den! Han sög väl i sig tre sug, och så tvärsomna!
Och visst, jag borde väl ha fattat, han har varit vaken sen fem i morse. Men det var hungerskrik. Jag kan sätta vad som helst på att det var hungerskrik!

Ibland känner man sig inte som en bra mamma. Han är ju tre månader. Då ska jag väl veta. (men han var ju på sjukhus första tiden...) Jag vet inte. Jag vet inte hur andra mammor har det. Jag träffar ju inga andra mammor. Och även om jag skulle göra det, skulle folk säga sanningen? Att det är faktiskt lite jobbigt med spädbarn?! Eller upplever alla andra ett rosa skimmer hela tiden? Eller ljuger de? Eller i alla fall förskönar.

Jga erkänner, ibland tycker jag att det är jättejobbigt att vara mamma, och ensam hemma.

Mera glass!!

Köpte nya Solero. (ja, samma dag som Ben & Jerryglassen). Tänkte att mamma också kunde få äta glass.
Jag gillar faktiskt isglass bättre, tror jag. Eller?!

Hur som kan jag väl tänka mig att svalka mig med en Solero i sommar, tio pix och tio kalorier!!(lilla bonniebuset håller sig på golvet, men vill gärna ha lite glass hon med!)

Vad man gör och vad man borde

Hrm, just matat lilla E, och nu sover han i soffan. Jag tippar på att han sover i ca tio minuter. Eller sover tills jag reser mig upp. Jag borde ta på mig byxor för mamma och pappa kommer snart. Jag borde äta någon smörgås, för jag är vrålhungrig. Jag borde plocka upp lillskruttens leksaker och jag borde bädda sängen.
Istället sitter jag här, och funderar på hur jag ska övertala pappa om att åka förbi 7eleven så jag kan köpa vitaminvatten. Sedan vill jag att han även ska stanna på Rusta så jag får köpa de där bambugardinerna de gör reklam om. Jag skulle även vilja köpa en bobylotion, men det får jag väl ta på apoteket när vi ändå är där.

Har beställt synagis till Elias och LAH kommer på fredag och ger honom det. Dubbelspruta, stackaren! Men det är väl bättre med två sprutor i varje ben samtidigt än en åt gången.
Sen hoppas jag att RS perioden snart är över så man kan gå ut som folk.


Fundersam och osminkad

Vill oxå!

Sara har hittat vitaminvatten. Precis det jag vill ha.

I bland är jag så less på att inte få gå någonstans.

Bra bantning
I dag var jag och pappa och shoppade loss på Coop Extra. Jag handlade en skurhink, tre burkar oliver, tre färska örter (tänker äta upp oliverna och plantera örterna i burkarna), tidningen Mama, och så Ben and Jerrys nya glass!!
Mums!

Spis någon?!

Spis till salu!

Vi köpte alltså en ny spis för ett tag sen. Den skulle installeras i fredags, men det blev något med elen. I dag kom en elektiker och skulle fixa till allt.
Men det gick ju såklart inte. Vi hade köpt en icke omkopplningsbar trefasspis! Och vi har enfas in. Japp, och den nya fina spisen är inte omkopplingsbar.

Man får inte lämna tillbaka den heller.

Så kära bloggläsare; någon som vill ha en spis?


and off we go

ska försöka vila lite, men risken är ätt lilla e redan vilat klart och vill gå upp och käka istället för att vila med gamla morsan.


måste ju vila lite innan det stora hembesöket från BVC!!

Nu ska det bort

Jag gick väl upp lagom under min graviditet. Varken mycket eller lite tror jag. Men jag gick ju trots allt upp och nu ska det bort. Jag gick ju inte ner direkt uppe i Stockholm heller. Att sitta på BIVA och inne på ett rum på familjevåningen gjorde inte direkt att man åt nyttigt eller att man rörde sig mycket.

Nu har 12 veckor gått och jag får börja träna magen. Har aldrig tränat mycket i hela mitt liv, och aldrig magen. Men nu ska jag verkligen ta tag i det. Dags att komma i gamla brallor igen!Nej, Välja!

Jag menar ju såklart välja! Inte sälja!


Viktiga beslutVilken ska man sälja?!!


Klockan som bara går och går


Kaffepaus

Magnus har börjat jobba denna vecka och det innebär alltså att jag är ensam hemma med Elias! Nervös? Jodå, det är ingen tvekan om det. Men det ska man väl vara... Jag tycker alla säger det, och de lämnas ensamma efter tio dagar. Vi har fått tre (jobbiga) månader i hop.

Jag har märkt att lilla E gärna sover på förmiddagen och då passar jag givetvis på att dricka kaffe och äta. Just nu älskar jag  hårdbröd med salami, keso och tomat. Mycket salt och svart papper! (skulle varit gott med lite röd lök med, men det hade vi inte hemma)
Och så har vi ju inflrskaffat en nespressomaskin vilket gör kaffepausen efter efterlängtad!


Klart att han ska vara hemma

De pratar om att pappor ska vara hemma med sina barn på morgontv´n i tv4. En kampanj har startas, sajten öppnas först i morgon så vi får väl se vad den har att erbjuda.

Såklart vill jag att pappan ska vara hemma, men jag kan ändå tycka att man kan väl få välja själv. Bland våra vänner låter det som att pappan inte vill vara hemma sju dagar i veckan i ett halvår. De vill ta två tre dagar i veckan. Varför ska det då hosas upp att det ska delas lika till vilket pris som helst.
Visst, pappan tjänar oftast mer och för att man ska klara ekonomin bör han arbeta. Banken säger inte att "visst, vi drar ner på era lån 20 %". Men som Rickard Sjöberg sa; om man verkligen vill så fixar man det. Man kankse får äta blodpudding och fil till förbannelse, man kanske inte ens har råd att gå på bio eller gå ut och äta. Men man får vara med sina barn ochdå kan man väl offra lite. Eller?

Men huvudsaken är väl att man få bestämma själv, och man behöver inte skämmas för det. Vi har bestämt att Magnus ska vara hemma lika mycket som jag. Kankse mer till och med.  Och vissa tycker att det är helt fel, en mamma ska vilja vara hemma mest! 


Inredningsproblem

Kollar på Cheers samtidigt som jag surfar lite på Facebook och kollar bloggar. Klockan går för fort, redan kvart i elva!? Hur gick det till? Och jag har inte fått på mig kläder, jag har inte ens klätt lillkillen! Men det är ganska härligt med pyjamasmys i soffan.
Kunde dock ha varit vår nya soffa! De sa återigen denna vecka att "tyvärr, den har inte kommit, den kommer nästa vecka" Ja, det har vi hört ett tag nu.

Vi verkar ha lite otur med inredningen just nu. Soffan kommer inte när de lovar, vi har köpt billybokhyllor och skulle köpa dörrar, för att dölja allt småkrafs man har i lägenheten. Men, Ikeas lager i Jönköping har rasat in och i just det lagret ligger de vita dörrarna, som borde vara hemma hos oss. Så nu ser man all röra i hyllorna!
Vi har en ny spis, ny diskmaskin (stor!!) och tvättmaskin som står och väntar på att få komma hem till oss, men hantverkaren som ska hjälpa oss installera skottar snö för fulla muggar, och kan först komma till oss nästa vecka!
Och jag som ville ha det mesta i ordning när Magnus börjar jobba nästa vecka.

TröttisEn trött liten kille


Lilla EElias sover i bilbarnstolen. Vi har varit på sukhuset i dag, men för min räkning. Återbesök hos läkaren som tog hand om oss under graviditeten. Fantastisk person. Sprang även på min kurator som jag hade samtal med under hela graviditeten. Jag lovade att jag skulle ringa henne och berätta om hur vi haft det. Hon verkade verkligen som hon hade tänkt på oss och att hon brydde sig. Underbart vilka människor det finns!

Vi sa till läkaren att vi gärna kunde bli kontaktpersoner till andra som drabbas av diafragmabråck. Sen hoppas vi inte att vi ska bli kontaktade, utan att folk slipper detta. Men om det är någon som vill prata så ställer vi upp. Det fanns en som hittade mig via bloggen som även tipsade om en grupp på Facebook som vi fick bra stöd från under tiden. De två personerna har en son som varit med om samma sak och det kändes väldigt bra att få "prata" av sig lite med dom.

Ja, så gick hela denna dag med. Vi åt hemma hos mamma och pappa efter sjukhuset, och så slappade vi ordentligt när tillfallet gavs. Mamma, jag och lilla E låg på deras säng och sov. Lilla lilla knytet. Underbart att få ligga och titta på honom. Få vara nära honom och bara få vara lite som en vanlig familj.


RSS 2.0