Att gå bort skoskav kanske faktiskt funkar!

dsc00979 (MMS)

Att gå bort skoskav kanske faktiskt funkar!


Mamma har tagit en promenad

I dag har mamma tagit Elias själv på promenad. Skönt med lite egentid. Även fast jag tror jag kommer lägga mig ner och sova lite. Har knappt sovit något i natt känns det som. Jag tror att Elias verkligen behöver annan mat än ersättning. Han blir inte tillräckligt mätt har jag fått för mig.

Till på råga på allt tror jag att han börjar bli tykänslig! Vid fyra månader?! Ja, han darrar läpp så fort han inte ser mig. Typ. Hur ska man göra med tykänsliga barn? Ska man utsätta dom för andra människor, eller ska man låta dom vara med mamma hela tiden?Snart nere i Elias mage!


It´s a beautiful day

Vaknade som vanligt i morse. Men natten hade varit ovanlig. Elias sov hela natten i sin egen säng. Ja, jag vet... Jag borde lägga mer energi på att han ska sova i sin egen säng. Men när man går upp på natten och han inte somnar direkt i sin egen säng, då orkar jag inte hålla på. Då får han lägga sig brevid mig och ta upp halva sängen så jag och Magnus får ligga och trängas på andra halvan.

När jag åt frukost fcik jag ett trevligt sms om att A ville ta en promenad med oss. Riktigt trevligt! Så halv elva möttes vid vid centrum (ja, Sara, Tannerfors cenrtum!) Så gick vi runt ån, och jag förbannade mig själv över att jag inte gått ner och hämtat riktiga skor efter ett tag. Fast jag trodde nog ärligt talat att det var grus i skon när vi gick... Kände sen dock när vi kom hem att det var skoskav!! Varför får jag skoskav av skor jag haft hur länge som helst?! Mina fötter måste vara märkliga. Jag har ju gått i dessa skor hela förra året, och säkert tre veckor nu. Nja, kankse två då.

Hur som tog vi en fika efter promenaden. Pratade lite skit och lärde känna varann lite mer. Trevligt, riktigt trevligt!! "Kul" att höra att någon annan har samma situation, upplever samma saker, dras med samma tankar. Hoppas att detta är början på en lång och bra vänskap.

Åkte sen hem till mamma och pappa, käka lite och slappade! Och upptäckte att jag hade typ fem blåsor på varje fot. Under fötterna!!! Inte så kul! Men det går väl över?!

Nu är det läggdags för lillkillen, så... hej för nu!

Nu drar vi på promenad i blåsten.

dsc00969 (MMS)

Nu drar vi på promenad i blåsten.


ElderflowerDessa fick jag också tag i i dag! Nya Festis. Jag är verkligen nyhetsberoende!

Nu är det dags för lite lunch, kyckling! Mums!

Yes!

dsc00964 (MMS)

Yes!


Hej då LAH

I dag har Elias fått sin sista synagisspruta. Det var två sprutor egentligen, en i varje ben. Men sin sista dos synagis.

Som vanligt skrek han. Och han skriker ordentligt när har får synagis. Det går inte att jämföra med något annat skrik. Tur att man är så härdad!!

Jag tänkte att han skulle sova ett tag efter den hemska händelsen, men han blundade i tio minuter och nu ligger han och sparkar i babysittern. Hur glad som helst. Och biter på sina händer.Två klistermärken, ett för varje spruta!

När världen snurrar

När man är förkyld blir man lätt yr i huvudet. Då hjälper nässpray.
Men av nässpray blir man illamående.

Frågan är vilket som är värst.


God morgon röd näsa

Jaha, då var man förkyld! Och ännu mer nervositet... Elias verkar dock må bra, han skuttar i katapulten, skrattar och pratar med tvn.
Tänk, jag har inte varit sjuk sen han föddes. Vi har varit så extremt försiktiga med förkylda personer. Eller rättare sagt, vi har ju inte träffat någon alls!! Och så börjar man gå ut och smack, som ett brev på posten.

Så nu knaprar jag disofrol för glatta livet! Drar i mig nässpray och försöker ha god handhygien!


Kolla! Coop har sushibar! Och man får blan...

dsc00950 (MMS)

Kolla! Coop har sushibar! Och man får blanda som man vill. Nice!


När oron sätter in

Magnus har varit sjuk i helgen. Förkyld. Vi har pratat om att vi inte kan skydda Elias i en evighet, men vi kan ju vara försiktiga. Han kommer bli att bli sjuk någon gång, även om det känns hur hemskt som helst.

Vi var tydligen inte tillräckligt försiktiga. I natt har Elias varit extremt gnällig hela natten, och var helt snorig runt näsan i morse. Han verkar inte vara påverkad i andningen, men jag är så orolig så jag knappt vet vad jag heter eller vad jag gör. Jag tittar på honom hela tiden. Jag tycker att det rosslar ibland, sedan inte. Han är jättegnällig, men näsan har egentligen slutat rinna.

De har sagt till oss att om han blir förkyld kan det gå så illa att han kan behöva intensivvård igen. Upp till Stockholm?! O, nej! Snälla!!
De har sagt att förkylningar ska behandlas som lunginflammation. Ska jag ringa och säga till läkaren att jag tror han är sjuk?! Det låter ju helt desperat! Tur att LAH kommer i morgon.

Jag tror att alla mammor är nojjiga, och de funderar och undrar. Men jag tror att det är lite mer speciellt för oss! Med tanke på hur dålig han kan bli...

Snälla, snälla, låt det gå över fort och inte bli något!!

Det kunde slutat illa

I dag åkte jag hem till mina föräldrar för att träffa dom och kära syster yster och hennes kille. På vägen dit tyckte jag att jag hörde missljud från bilen. Det blev bara värre och värre, och till slut ringde Magnus och sa att jag trodde jag höll på att tappa något av däcken. Ja, det låter som det sa han.
Jag vågade kanppt köra vidare, men vad skulle jag göra. Sitta och vänta på att någon skulle hämta mig. Elias satt ju brevid!! Han sov visserligen, men i alla fall. Jag sniglade fram den sista biten, och hoppades på det bästa.

Vl framme hjälpte syrrans kille att kolla på däcken och mycket riktigt höll vänser framdäck på att trilla av!!! Jag är mest imponerad av att jag hörde att det var ett missljud och att jag faktiskt trodde att det var däcket.

Men vad nervös jag blev! Tänk om jag tappat däcket!! Hur hade det gått? Skulle jag lämnat Elias för att springa efter ett rullande däck? Skulle jag kunnat hantera bilen med bara tre däck?

Ja, det hade kunnat sluta riktigt illa!!

Uppe med tuppen utan att gala

Den där nattloggen jag skrev för ett tag sen. Det måste ha varit en lyckoträff!! I natt har Elias knappt sovit något. Och inte jag heller då. Magnus är sjuk och sov på soffan.

Ibland tror jag visserligen att Elias sover, men han sparkar så fruktat så jag måste gå och kolla på honom. Typ hela tiden. Och så vaknar han ju mer av sina plötsliga rörelser!!
När sover barn ordentligt? Det måste ju gå över och han börjar sova mer normalt. Som en människa som jag säkert skulle säga på BVC. (När jag var där frågade de om hans avföring, och jag svarde: Det ser ut som människobajs! Varpå BVCsköterskan rättade mig; Du menar vuxenbajs?! Hrm... ja....)

Ja, så Elias vaknade tidigt som vanligt, men eftersom Magnus sov, bestämde vi att vi skulle ligga kvar i sängen, utan att skrika, eller prata för högt. Och på så sätt är Elias lydig. Han skrattade och kollade lite på TV och slumrade till ett tag. Och nu har vi gått upp och jag äter frukost. Dricker espresso och tänker på min älskade syster.

Och så tänker jag på hur trött jag är, och när han ska börja sova som en människa!

Lättförtjänta pengar?

Jag hade en enorm mjölkproduktion när Elias låg på sjukhus. Jag pumpade och pumpade. Och pumpade, och pumpade. Det var typ det jag gjorde, och stickade.
Elias började sondmatas med bröstmjölken när han var... Ja, jag minns inte, med det var kankse efter ett par veckor. Och då fick han bara några milliliter i början. Och jag pumpade ut hur mycket som helst.

När vi kom till Linköpings sjukhus och han fick refluxproblem och läkarna satte in Emfamil AR gick det åt ännu mindre bröstmjölk. Och därför bestämde jag mig för att sälja all min bröstmjölk. Det var en hel del.

Man skulle  få 200 kronor per liter och det borde ha gett oss ett ganska bra klirr i kassan. Jag har nu lämnat upp allt till neonatalavdelningen.
Men jag har dock inte sett skymten av några pengar.

Och jag skäms lite att ringa och fråga... Känns lite snålt när man vet att mjölken kommer till så god nytta.

Citruspress

Mina föräldrar har den mest fantastiska citruspress! För klyftor, perfekt när man ska äta fisk, och inte vill sitta och knöla i hop den lilla skivan man fått, med risk för att det sprutar åt alla håll och kanter.

Någon som vet vart man kan få tag i en sådan? (mina föräldrar har väl köpt den för hundra år sen, så de har inte en aning)Bortrövad

I går när Magnus kom hem tänkte jag åka och handla. Klockan sprang i väg som vanligt, så jag sa till honom att jag handlar på lördagen istället, och bleker håret som fredagsmys! Och han blev lite skum.
-Hur lång tid tar det då?
-Jag ska lägga i det först, sen ska det vara i i 45 minuter... Ja, det tar väl ett tag.

Och då kunde han inte hålla sig längre.

Han hade fixat barnvakt, mamma och pappa skulle komma klockan åtta och han hade bokat bord på restaurang! Lyxigt värre!! Och då blev han ju givetvis orolig för att jag skulle sitta med färg i håret när mamma och pappa kom!
Så jag struntade i att färga håret och fällde några glädjetårar i stället.

Har blivit "kidnappad" av min älskade sambo.

Har blivit "kidnappad" av min älskade sambo.


Nytt för Maria

Vi pratade lite nyheter i dag, och jag har ju helt glömt bort att vi köpte några fotbollschips. Som schlagerchipsen som kom när det var melodifestivalstajm.

Dock säger jag som Sverker;
Dessa chips åker i tunnan!!Jag åt inte ens upp dom, utan kastade dom!! Och det vill inte säga lite när det gäller chips och mig!!

bad weather can´t stop me

Så, då var vi hemma! Så otroligt trevligt att träffa gamla vänner! Vi gick till Stadsmissionens fik. Jättefint, en gammal kyrka mitt i stan som man gjort om till fik. Gamla, olika möbler. Riktigt trevligt, där kan jag tänka mig fika igen!!

Vi satt länge och snackade skit och det kändes som det var i går vi sågs sist! Jag som ofta tänker att jag knappt har vänner. Men jag har vänner, men man måste vårda dom som mamma sa.
Så nu ska jag ta tag i mina vänner, ringa, och höra av mig.Tupplur

Elias sover lite i vår säng. Och jag funderar på om man hinner bleka håret, eller om man ska passa på att vila. I dag ska vi ner till stan och fika med gamla vänner. Riktigt trevligt!! Det är första gången vi går ner på stan för att fika och träffa folk. Lite nervöst, tänk om han skriker hela tiden. Eller om han blir sjuk, av några snoriga barn. Men vi kan inte skydda honom för alltid. Vi får ju träffa folk nu, bara de är friska! Men efter allt vi varit med om vill man inte han ska bli sjuk, så vi får åka till sjukhuset igen...

Nej, bleka håret får vänta, jag tänker vila!

Nattsömn

Jag har tagit tag i Elias sömn, och skrivit hela långa natten hur han har sovit och varit vaken. För att få koll.
Det slår mig att jag ska nog vara ganska tacksam, för så jobbigt har vi nog inte det.

Elias har:
Sovit totalt: 10,5 timmar
Varit vaken sammanlagt: 1 timme
Vaknat: 4 gånger
Sovit i sträck som längst: 4,5 timmar

Jag har dock sovit när jag har antecknat tror jag. När jag vaknade vid två skrev jag: 20.05 och att han somnade 20.20! Man vänder lite på siffrorna på natten?!

Hur som, nu på dagen skriver jag i stället hur han sover. Spännande och se om det ger något när man har mer koll på hur han faktiskt sover och vilar!


Lunch hos mamma och pappa.

dsc00930 (MMS)

Lunch hos mamma och pappa.


Mums!

dsc00926 (MMS)

Mums!


Usch, det snöar!

dsc00924 (MMS)

Usch, det snöar!


En kopp kaffe

Elias gick upp klockan halv fem i dag, eller var det fem?! Man blit ju snurrig i huvudet av att inte få sova en hel natt. Man tror att man kan säga när man varit uppe, men sen när man funderar på det på morgonen har man kankse en liten aning, men, nej. Man har inte en aning!

Så jag gjorde en espresso oh käka lite Kellogs K och lyssnade när han satt och pratade med TV´n. Jag var för trött för att prata... Vid sju var det medicindax och efter den lilla skvätten somnade han gott och sov i alla fall trekvart! Och jag passade på att vila lite jag med.

Nu vilar han efter lite i katapulten och jag dricker mer kaffe.Jag orkar inte photoshopa bilden rättvänd.


Torka

Jag har bloggtorka.

Delvis för att jag har ont i huvudet.

Ledsen

Jag känner mig ledsen, och tröstar mig med korv.


Någon har tydligen bestämt sig för att sov...

dsc00922 (MMS)

Någon har tydligen bestämt sig för att sova när vi ska gå på babycafé!


Dagens promenad

När vi kom in på ICA supermarket vet jag inte om folk tittade på mig (och skrattade) för
1. mina blekta ögonbryn
2. mitt gula hår
3. mina lila toppar i håret
eller
4. mitt högröda ansikteVad man gör när sonen sover.

dsc00916 (MMS)

Vad man gör när sonen sover.


What´s the lastest?

Jag har blekt ögonbrynen i dag, i tron om att jag skulle bli en cool och hipp mamma. Dock ser jag sjuk ut. Inte alls cool och hipp. 


Smsavisering

Jag beställde linser för ett tag sen. Jag fick mail om att de skickat linserna den 9:e och jag hade inte fått något sms ifredags. Så i går på promenaden gick vi och hörde om det fanns ett paket till Hanna. Och mycket riktigt fanns det det.

Och än har jag inte fått sms om att varorna finns att hämta.Shoppingdag

I dag har det shoppats! Kläder, fruktnappen Spider skrev om (ja, jag vet, det är inte dags än men tänk om den försvinner från marknaden innan det är dags!!), chips, ostringar och andra ringar. Om jag ska vara ärlig bestod det jag kom ut med från Maxi mest av snacks.Slapp inte in mamma hanna i en affär bara ...

dsc00897 (MMS)

Slapp inte in mamma hanna i en affär bara sådär.


Pappa och jag är och handlar. Mycket godis...

dsc00895 (MMS)

Pappa och jag är och handlar. Mycket godis att motstå!


Sussa

Nu ska jag gå och lägga mig. Tidigt? Ja, men man är ju urtrött som småbarnsförälder. Dessutom måste ag blande mat till natten, tvätta bort sminket, borsta nötterna och stänga av tv innan jag kryper till kojs. Så klockan blir säkert tio innan jag väl ligger ner.Elias tycker om Skippy, för han pussas inte så mycket. Och han har så mjuk päls.

Idag har jag fått en julklapp av jobbet.

dsc00894 (MMS)

Idag har jag fått en julklapp av jobbet.


Idag har jag fått en julklapp av jobbet.

dsc00894 (MMS)

Idag har jag fått en julklapp av jobbet.


Första dagen på jobbet

I dag har jag varit på jobbet. Träffade nya VD´n och pratade med lite arbetskollegor. Jag har inte arbetat, bara hälsat på lite. Kul!! Man saknar det sociala när man är hemma och mammaledig.

Nu ligger Elias och sover lite, jag passar på att blogga och kolla lite papper. Skatten på bilen har kommit, inget kul...
Tänkte kanske läga lite mat tills Magnus kommer hem. Har ju fått sova lite nu på eftermiddagen så jag känner mig faktiskt liiite pigg!!


Var bor du?

Karin O har skrivit vart hon har bott och betygsatt i sin blogg. Det händer titt som tätt att jag och mina bekanta pratar om detta, alla har bott lverallt tycker jag. Så här kommer min (korta) lista:

1. I studentlägenhet i Växjö. Kände mig aldrig hemma där. Kankse för att jag bodde med fel kille. 1 av 5
2. Internat på folkhögskolan i Växjö. Otroligt litet rum, jag hade inte egen toalett, men eget handfat. All mat intogs på skolan matsal. Sängen var så smal att jag ofta ramlade ut. 2 av 5
3. Hyreslägenhet i Majelden. En stor etta som jag trivdes ganksa bra i. Trevliga grannar. Nära till stan och jobbet. Stort kök vilket jag i dag saknar. 3 av 5.
4. Bostadsrätt på Gamla Kungsberget. En liten tvåa, med litet kök och liten toalett. Men välplanerad. Högt i tak, trägolv, ljus och fin. Här har jag bott längst. Nästan lika länge som jag bott hemma i mitt gamla föräldrahem!! (vi flyttade när jag var åtta till där mina föräldrar bor nu). 4 av 5 (bara för att lägnheten är för varm på sommarne, och i minsta laget när man har fått barn)

Ja, så lång var min lista, inget att skryta med direkt. En gång försökte jag flytta upp till Stockholm med, men det räknar jag inte ens.

Nyrenoverat sovrum på Gamla Kungsberget


Konsten att kunna roa sig kungligt

Elias har varit i en matbutik för första gången i dag. Jag har dragit mig lite för det, jag ogillar skarpt folk som tar med sig sina barn och så skriker barnen hela tiden.
Jag själv vill ha lugn och ro när jag handlar...
Men mamma och pappa var ju med, så jag tänkte att det går nog bra. Dock började han skrika och mamma drog ut honom, lite för sent enligt mig, men alldeles lagom om du frågar henne! Frågan är om det bara är jag som är överkänslig... Skulle tro det!

Köpte mat till i kväll, hittade dock inte några bagels. Så det fick bli baugetter! Lax, ruccula, avokado, tomat, parmaskinka, philadelfiaost och lite annat gott och blandat.

Fick även syn på the wedding chocolate. Gör som Spiderchick och säger att det var faktiskt Elias som promt ville köpa den. Han tyckte att det kunde vara kul att roa sig kungligt på sin fyramånadersdag. Jag ville knappt köpa asken, och tyckte det var lite pinsamt att lägga upp den på bandet.
Men vad gör man inte för att sin son ska få roa sig kungligt.Man blir trött av att handla men han håller hårt som sin kungliga chocklad.


Dags att dra

Klockan närmare sig tre. Sjukt vad dagarna går... Man vaknar, hinner inte äta någon frukost, om man åker till mamma och pappa kanske man får i sig något, och så är klockan eftermiddag.

Så nu är det väl dags att fråga pappa om han vill köra hem mig och Elias. Vi måste ju gå och handla med!! Har inte hunnit det än...

Vårlunch på altan hos mamma och pappa!

dsc00888 (MMS)

Vårlunch på altan hos mamma och pappa!


Nu hade jag kunnat sova

Nu har Elias vilat i en timme. En timme som jag själv hade kunnat sova. Men i stället finns ett hem att hand om. Eller var det en blogg att ta hand om? Och man måste ju kolla Facebook... Och andra bloggar!!

Ibland värderar man saker tokigt. Hade nog behövt den där timmen med sömn. Men det är försent nu, nu ska det blandas mat till lillkillen och kankse hinna klä på sig själv!

Party

I kväll ska vi som tidigare skrivit ha fyramånaderskalas. Svärföräldrarna kommer och vi hade tänkt att bjuda på en liten kvällsmacka. Jag skulle vilja bjuda på bagels. Men det går ju inte att få tag på!! Varför? Jag kan ju inte ställa mig att baka bagels! Eller?

Var kan man handla bagels i Linkan?!Denna med lite lax och philadelfiaost på!


Natten var inte så god

Elias fick sina tremånadersvaccinationer i går, även fast han fyller fyra månader i dag. Och han har inte fått feber, tack och lov. Men... han har levt rövare i natt. Stackars grannar!!!

Han skrek och han gnydde. Han gnydde och han skrek. Jag vankade av och an. Provade att lägga ner honom. Han skrek. Gick, gungade, vaggade. Provade att lägga ner i vår säng. Han skrek. Gick, gungade, vaggade. Provade att lägga ner honom i vagnen, han blev klarvaken. Skrattade och pratade massor av skit. Tills han började skrika igen! Gick, gungade, vaggade. I några timmar.
Och till slut somnade han i vår säng. Då hade jag inte tänkt på att ta med mig täcket och kudden in. Så det var bara att försöka sova utan.

Och klockan halv sju slog han upp sina blå igen, käka lite, och bestämde sig för att inte somna om. Bara att gå upp, dricka en stark kopp kaffe och ta både rosenrot och ryskrot.

Så nu går diskmaskin, golvet ska moppas och hyllor dammas. Det är ju fyramånaderskalas i kväll!!

Vitaminer och mineraler

Nya rön säger att kvinnor inte ska äta så mycket kosttillskott. För mycket folsya kan ge bröstcancer. Shit, ag som åt jättemycket folsyra när jag var gravid. Eller? Är det så farligt?
Nya rön säger att lågenergilampor är farliga de med.
Solrosfrön ska ge ökad risk för bröstcancer med.

Vågar ni äta vitaminer? Eller äter ni så rätt och riktigt så ni inte behöver?

Jag fortsätter i alla fall att äta. Alla mina piller!!!Trött

Jag har hamnat i en rejäl svacka. Jag är så trött så jag vet knappt vad jag heter. Jag är så trött så trött. Magnus är trött han med. Vi är nog inte alltför roliga att umgås med. Kanke urtråkiga till och med.

Bara för en vecka sen tyckte jag att Elias sov bra, nu är han bara gnällig och ser hur trött ut som helst, men sover väldigt lite. Eller? Jag har tappat uppfattningen.

Så nu sträckläser jag "Somna utan gråt" av Elizabeth Pantley och hoppas att vi kan skapa några bra rutiner som får oss att slippa detta.
Vad föreställer vi?

Foki, och andra bloggare med henne håller upp händerna vid ögonen eller öronen, och ser ledsna ut. Vad är detta? Ska de föreställa något? En ledsen panda?

Sara och jag provar givetvis den nya trenden!Syns det vad vi förställer?

Och vem tror du att du är

Vår förening håller på att måla om i källaren. Väggar, tak och golv. Helrenovering på sätt och vis.
I dag tvättar Magnus all vår tvätt i tvättstugan för att vi hade så gigantiskt mycket tvätt. När han kom tillbaka från tvättstugan berättar han att någon i föreningen inte är den skarpaste kniven i lådan.
Vi skriver med blyerts upp när vi vill tvätta i små förtryckta rutor. Nästa vecka har då målaren skrivit över alla tvätttider GOLV, och dragit över hela dagarna.
Då har någon i föreningen suddar ut ett streck mitt i, skrivit sitt namn. Och lagt till i kanten på pappret:
Vem tror du att du är? (sen antar jag att han försökt att skriva golv, men inte riktigt kunna tyda målarens krolfötter)

Smart? Alla i föreningen har fått information om att källaren kommer att stängas av. Tror personen att det finns en männsika som heter golv i föreningen och tänker tvätta i en hel vecka från 07.00-22.00 varje dag!? 

Ja, jag säger då det! Vem tror du att du är?
Hur lyckas man bryta av en nagel när man s...

dsc00874 (MMS)

Hur lyckas man bryta av en nagel när man sover?


Nyheter

Åkte till Ica Maxi för att handla lite frukost och lite lunch till helgen. Hade som skrivit tidigare inget hemma!! Det var länge sen jag var på Maxi. Så även om jag hade bestämt att jag bara skulle handla frukost och lunch, så sökte ag intensivt efter nyheter. Jag hade även sagt till mig själv att jag skulle handla relativt snabbt för att hinna med och umgås lite med Magnus och Elias innan vi kryper till kojs. Men ändå var jag ju tvungen att gå förbi alla hyllor för att inte missa några nyheter. 

Och jag fann två nyheter. I alla fall för mig! Eftersom jag inte varit ute i någon matbutik på ett tag kan det ju hända att ni alla redan provat, ätit och tröttnat!


Man tar vad man har...

dsc00869 (MMS)

Man tar vad man har...


Loka likes Africa

Jag älskar nyheter! Spelar ingen roll vad det är, om jag ens gillar det nästan. Jag köper nästan allt som det står nyhet på.
Ramlösa har ju kommit på två nyheter, Smultron och Rabarber. Provade smultron för någon dag sen, och i dag dricker jag rabarber. Sen kan man gå in på ramlosa.se och rösta. Jag kommer lägga min röst på rabarber. Nästan att den slår ner päron/ krusbär-lokan!Sen har jag även köpt de nya Loka likes Africa! De står på kylning och vi får väl se om de tar ner rabarber från topplistan.


Nej nu...

Nu måste jag nog sluta tycka synd om mig själv och ta tag i alla fall påklädning av mig själv. Kankse ta och försöka äta lite lunch, om jag har något hemma. Vi har ju bott hos mamma och pappa i två, eller är det tre, veckor?! Så kylskåpet är tomt tomt tomt!!
Det kommer väl andra hus, hoppas jag. Och vi har ju fått ganska fint här hemma nu...

Ja, dags att ta tag i livet igen. Någon gammal soppa kan jag väl alltid hitta i skåpen.


Är matta inne?

Har fått lite tid till att måla naglarna! Elias kollar på Americas next top model. Snygga tjejer?! Ja, Elias älskar att spana in snygga tjejer!

Jag målade även på ett lager Matte about you.Nu har jag varit i från smink och naglar, kläder och allt som har med skönhet att göra ett bra tag så jag undrar, vad ska man ha på naglarna i vår? Är den matta trenden kvar? Ska man ha mörkt eller ljust?

Gör mig uppdaterad tack!!


Snyft!

dsc00865 (MMS)

Snyft!


Uppjagad

Vi är med på en budgivning på ett hus, ja det laxrosa, och jag kan inte tänka på  något annat än huset, pengarna och lån.

Återkommer när allt är klart! Wish me luck!!

Hur har alla råd?

I dag ska vi kolla på hus igen. Det är samma hus som vi kollade på i måndags, men i dag ska mamma och pappa följa med. Och lilla Elias! Han har ju inte fått träffa andra månniskor, men i går sa läkaren att vi fick börja träffa andra i liten skala. Och inga sjuka människor såklart! (men vem vill träffa sjuka människor?)

Jag vill jättegärna bo i hus, och då menar jag jättegärna. Men det skrämmer mig att låna så mycket pengar. Kommer vi sitta och äta blodpudding hela dagarna sen? Säga till alla att de får ta med sig eget fikabröd? Och vi kan inte åka någonstans för vi har inte råd med bensin? Elias får bara leka med barkbåtar och kottar. Och vi håller på att frysa i hjäl för vi har inte råd att sätta på värmen!
Det skärmmer mig så fruktat mycket att låna så mycket pengar. Man vill ju inte bara bo, man vill ju leva med!!

Och så tittar man på alla. De köper tomter för en miljon, de bygger hus för tre. De kommer renoveringsobjekt för två miljoner och renoverar för tre. De köper nya hus, och nya bilar. De åker utomland och det byter vitvaror. De skrattar och de ler och äter gott, bjuder hem tio personer på lunch. Det är vitt och rent hos alla. De har divansoffor, och storbildstv. De renoverar lite till och bygger altaner för ett par hundra tusen. Pooler, och japanskt gräs. Golvvärme, och fasadbeslysning. De renoverar lite till och har golvvärme i hela huset, plus carporten, för att slippa skotta. De byggar SPA-avdelningar, och köper senaste grillen. De bjuder in tjugo par till BBQ-fest på altan. Bastubyggning, och höjning av tak. Bygger ut för att få kontor, eller tonårsrum.

Hur har alla råd?! Jag får panik! Jag vill bo i hus, men jag vill gärna leva med!Ska vi bo i ett laxrosa hus?
(bild från hemnet.se)


Ramlösa med smak av smultronEn koppling till tvättmaskin läckte så jag åkte hem och träffade rörmokaren som hjälpte mig dra åt röret, eller kopplingen eller vad det nu var som var problemet.

På vägen hem hittade ag en ny ramlösa! Ska drickas under promenaden med Elias.

I´t ok!

Vi var på sjukhuset i går, på ett vanligt återbesök. Elias fick göra två EKG, ett vanligt och något special. Minns inte vad det hette.
Elias skrattade åt personalen och var så glad så glad! Hur kan man skratta så mycket på sjukhus?


Man blir trött av att vara på sjukhus.

dsc00861 (MMS)

Man blir trött av att vara på sjukhus.


Heart my sister
Och jag älskar dig kära syster yster!!


Man blir trött av att vara hos farmor och ...

dsc00860 (MMS)

Man blir trött av att vara hos farmor och farfar en hel dag.


Hela familjens glasögon

Jag glömde mina glasögon hemma. Och ag tog ur linserna och slängde dom i vasken. Endagslinser tänkte jag som vanligt.
Sen kom jag på att glasögonen log hemma. Så gick jag och la mig och struntade i att titta på Millenium. Jag såg ju inget av Lisbeth, Micke eller våldsscenerna! Men ganska skönt att lägga sig tidigt med.

Nu har ag lånat ett par glasögon av mamma. Jag ser i alla fall lite nu.

Det har även hänt att Sara lånat dom!
(om bilden är dålig beror det väl på att jag inte ser själv hur den blev!)


Det börjar likna något!

dsc00859 (MMS)

Det börjar likna något!


Passade på att måla om köksbordet med...

dsc00858 (MMS)

Passade på att måla om köksbordet med...


Egentillverkad!

dsc00854 (MMS)

Egentillverkad!


På väg till kaoset, slipning av tak står p...

dsc00853 (MMS)

På väg till kaoset, slipning av tak står på schemat. Även slänga skräp, och mer målning. Jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter. Men det kommer bli fint när det är klart! Måtte det var snart...


Makeover

Ja, nu renoverar vi sovrummet. Mycket krångligare än vardagsrummet kan jag meddela. Vi hade ju övergarderober som vi kastat åt fanders. Och skarvarna från dessa var inte att leka med. Vi har slipat taket i dag , spacklat igen och ska slipa i morgon och förhoppningsvis kunna måla taket i morgon med. Då är det "bara" att möblera tillbaka alla möbler.

Visar bilder när allt är klart!!

Jag upprepar mitt mantra...

dsc00836 (MMS)

Jag upprepar mitt mantra...


Ett par steg närmare!

dsc00835 (MMS)

Ett par steg närmare!


Brum brum

Elias sover i vagnen. Jösses vad skönt det är att ha altan att ställa ut vagnen på!!
Magnus fick jobba långdag i dag och jag funderar på om jag ska be om att få låna bilen av mamma och pappa och åka och handla färg, och kanske skrapa några väggar. Vi kommer ju aldrig bli färdiga annars!


Almost like a hotel

Frukost hemma hos mamma och pappa! Riktigt trevligt. Elias gungar i babysittern, eller katapulten som pappa kallar den.Rain

Vaknade nästan av att det regnade mot altantaket. Underbart! Jag älskar regn, folk får säga vad de vill, men jag tycker att det är jättemysigt. Och just när det smattrar.

Vaknade egentligen av att Elias vaknade och slog handen mot soffan ett par gånger. Han kan konsten att väcka sin mor tidigt. Precis som alla andra barn antar jag.
Jag tycker att det är väldigt skönt att man bara vaknar på morgonen. Jag brukar vakna av att han ligger och snackar och jollrar lite. Man kan lätt hinna dra sig i sängen lite och så fixa hans flaska mat, utan att det blir illvrål. Ja, oftast i alla fall.

Nu ligger han och kollar på nyhetsmorgon och jag funderar på när mamma och pappa kommer att vakna.

RSS 2.0